Odsjek za orijentalnu filologiju

Na Odsjeku za orijentalnu filologiju u vremenu od 04. aprila do 13. aprila boravila je kao gostujuća profesorica Aisha Al Darmaki, profesorica na Otvorenom arapskom univerzitetu u Maskatu i na Univerzitetu Sultan Qabus u Maskatu, Oman.

Profesorica Al Darmaki direktorica je Kulturnog kluba u Maskatu i Direktorica omanskog programa za kulturno naslijeđe. Održala je seriju predavanja iz kulturologije, arapske književnosti i arapskog jezika.

Opširnije: Potpisan Memorandum o saradnji...

Sa izrazitim zadovoljstvom vas obavještavamo da su tri nastavnika na Odsjeku za orijentalnu filologiju primila vrijedne nagrade i priznanja.

Prof. dr. Kerimi Filan je 25. novembra 2017. godine dodjeljeno je Priznanje predsjednika Republike Turske za doprinos odnosima između dvije zemlje u povodu 25. godišnjice programa Turske vlade kojim se pruža podrška strancima za studij na turskim univerzitetima.

Akademiku, prof. dr. Esadu Durakoviću 22.12.2017. godine dodijeljena je Povelja Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca na Svečanoj akademiji povod 25. godišnjce Vijeća.

Doc. dr. Muniru Drkiću je 14.01.2018. godine uručena Deveta međunarodna nagrada Farabi za najbolji istraživački projekat u 2017. godini za knjigu „Višejezičnost u Mesneviji“. Nagradu dodjeljuju predsjednik IR Iran, ISESCO i UNESCO.

Rukovodilac Vijeća Odsjeka

doc.dr. Amra Mulović