Promocija knjige Ursinus, Michael (prir), Fojnica: Osmanski dokumenti iz arhiva Franjevačkog samostana.

Fojnica, Fanjevački samostan Duha svetoga.

CeHIS promocija Franjevacki samostanCentar za historijska istraživanja (CeHIS) Filozofskog fakulteta u Sarajevu organizuje promociju zbirki osmanske arhivske građe koja se čuva u Franjevačkom samostanu Duha svetoga u Fojnici pod naslovom Fojnica: Osmanski dokumenti iz arhiva Franjevačkog samostana, koju je priredio Michael Ursinus,  profesor emeritus, jedan od vodećih svjetskih osmanista, dugogodišnji profesor osmanske i bliskoistočne historije na univerzitetima u Birminghamu, Freiburgu i Heidelbergu.

Opširnije: Promocija knjige Ursinus, Michael...

U subotu 1. decembra 2018.godine u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu održana je „Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu“.

Na svečanosti su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirali 5246 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu, među kojima su i studenti Filozofskog fakulteta. Svim prisutnim studentima su dodijeljene diplome, a na svečanosti je 181 student dobio posebno priznanje Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Klikom na sliku otvarate galeriju