Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu ima čast najaviti predavanje Njegove Ekselencije Ambasadora Republike Argentine u BiH, pod nazivom Argentina: pasado, presente y futuro” (Argentina: prošlost, sadašnjost i budućnost). 

Predavanje će biti na engleskom jeziku, a održat će se 14.12.2018. u učionici 256 (zadnji sprat) u 12 sati.

OBJAVLJEN DRUGI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA IPA PREKOGRANIČNI PROGRAM BOSNA I HERCEGOVINA – CRNA GORA 2014-2020 ”Program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora (2014-2020)”

 

Referentna objava: EuropeAid/161465/DD/ACT/BA

 

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za podnošenje prijedloga projekata za „Program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020, Drugi poziv za projekte“ koji se finansira iz sredstava Predpristupne pomoći za ovaj program.

Opširnije: DRUGI POZIV ZA DOSTAVLJANJE...

Thesaurus Poloniae“ je tromjesečni stipendijski program Ministarstva kulture i nacionalne baštine Republike Poljske, koji provodi Međunarodni kulturni centar u Krakovu od jeseni 2009. godine. Program je namijenjen stranim naučnicima koji se bave istraživanjima u oblasti kulture, povijesti i multikulturnog naslijeđa Poljske i Srednje Evrope. U programu također mogu učestvovati i istraživači koji se bave upravljanjem i zaštitom kulturne baštine, kao i oni koji se bave teoretskim istraživanjima iz oblasti povijesti, sociologije, etnografije, antropologije itd.

Opširnije: Konkurs Međunarodnog kulturnog...

UNIVERZITET U SARAJEVU                                                           

FILOZOFSKI FAKULTET

O B A V J E Š T E N J E

Na osnovu člana 44. Pravila studiranja za treći ciklus studija Univerziteta u Sarajevu, broj: 0101-38-276/11 od 29. 12. 2010. godine,

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu stavlja na uvid javnosti Izvještaje Komisijâ za ocjenu doktorskih disertacijâ i korigovane radne verzije projektâ doktorskih disertacija kandidatâ:

Opširnije: Izvještaji Komisijâ za ocjenu...

Obavještavamo vas da je otvoren Erasmus+ poziv za projektne prijave za 2019. godinu. Poziv je dostupan na svim službenim jezicima zemalja članica Evropske unije. Poziv je otvoren za sve javne i privatne institucije koja djeluju u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Nadalje, skupine mladih koje su aktivne u radu sa mladima, ali ne nužno u okviru organizacija mladih, mogu se prijaviti za finansiranje za mobilnost u svrhu učenja mladih osoba i osoba koje rade s mladima te za strateška partnerstva u području mladih.

Ukupni budžet dodijeljen ovom pozivu za podnošenje prijedloga iznosi 2.733.400.000 EUR.
Rokovi za podnošenje prijava za ključne aktivnosti navedenih u nastavku istječu u 12:00 (podne) prema briselskom vremenu (centralnoevropsko vrijeme). Ključne aktivnosti koje su podvučene su najfrekventnije sa prijavama koje uključuju Univerzitet u Sarajevu. Ovo ne znači da druge aktivnosti nisu dostupne za Univerzitet u Sarajevu.

Opširnije: Obavještenje o otvorenom Erasmus+...