UNIVERZITET U SARAJEVU                                                           

FILOZOFSKI FAKULTET

O B A V J E Š T E N J E

Na osnovu člana 44. Pravila studiranja za treći ciklus studija Univerziteta u Sarajevu, broj: 0101-38-276/11 od 29. 12. 2010. godine,

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu stavlja na uvid javnosti Izvještaje Komisijâ za ocjenu doktorskih disertacijâ i korigovane radne verzije projekatâ doktorskih disertacija kandidatâ:

Opširnije: Izvještaji Komisijâ za ocjenu...

Former Scholarship Students Reunion will be held at Japanese ambassador's residence on February 22nd Friday at 16:00. Here, presentations of former scholarship students about there experience in Japan and free talk session will be held for students who are interested in studying in Japan.

This year, the Embassy invites 5 students from the Faculty  who are seriously thinking to study in Japan as an scholarship student.

Opširnije: ANNUAL REUNION OF FORMER...

eLADE Centro Acreditado

 

Poziv svim zainteresovanim kandidatima

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa Centrom za savremene jezike Univerziteta u Granadi- CLM-UGR prepoznat kao administrativni centar za obavljanje ispita iz španskog jezika u svrhu sticanja diplome B1/B2 (eLADE), odnosno održavanje ispita iz španskog jezika nivo B1/B2 pod uvjetima koje postavlja CLM-UGR.

Testiranje se obavlja dva puta godišnje (juni i decembar) u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Franje Račkog 1, Sarajevo.

U skladu sa istim, Centar za savremene jezike Univerziteta u Granadi je odredio datum pismenog dijela ispita za sve administrativne centre širom svijeta i održat će se dana, 04. 12. 2018. godine (u 9,00 sati prema lokalnom vremenu u Granadi), a usmeni dio ispita će se održati 10. 12. 2018. godine u 11 sati. 

Molimo sve zainteresovane kandidate da se jave na email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

nakon čega će dobiti upute za online registraciju na linku eLADE:

https://www.clm-granada.com/elade/en/elade-inscripcion.html

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini, 7. septembra 2018. godine, Biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizirala je okrugli stol na temu „Budućnost visokoškolskih biblioteka“.

Učesnike Okruglog stola pozdravio je dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Muhamed Dželilović i istakao važnost uloge biblioteke u obrazovanju.

Uvodno izlaganje imao je Armin Talić, generalni direktor udruženja Bit Alijansa, profesorice sa Odsjeka za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Lejla Kodrić-Zaimović i prof. dr. Senada Dizdar kao i asistent Feđa Kulenović. Moderator Okruglog stola bio je Saša Madacki iz Rektorata UNSA. Govorilo se o budućnosti visokoškolskih biblioteka, razvoju inovativnih bibliotečko-informacijskih usluga, IT kompetencijama i vještinama bibliotekara, strateškom upravljanju i drugim važnim temama. Spoj tradicionalnih i modernih pristupa u upravljanju bibliotekama garantira uspjeh visokoškolskih biblioteka.

Opširnije: Nacionalni dan svjesnosti o...