POSEBNE NAPOMENE:

Studenti koji su za isti nivo studija imali dva (2) puta stipendiju Evropske komisije (Erasmus Mundus i/ili Erasmus+), ne mogu u okviru tog istog ciklusa studija ponovo koristiti stipendije, niti se tim studentima može izdati nominacijsko pismo za ove stipendije.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

Studenti koji su već koristili stipendiju, a imaju pravo da se prijave opet, pored standardne dokumentacije moraju dostaviti dokaz o priznavanju ostvarenih rezultata iz prethodne mobilnosti.

Akademsko i administrativno osoblje nema ograničenje u korištenju mobilnosti, međutim prednost se daje osoblju koje dosad nije koristilo Erasmus+ mobilnost. Preporučuju se dvije mobilnosti u toku akademske godine za osoblje.

Ovim putem vas obavještavamo da je PRODUŽEN ROK za Konkurs za studente, akademsko i administrativno osoblje FF UNSA za studijski boravak na UNIVERZITETU PARIS 8, Pariz, Francuska.

NOVI ROKOVI:

Rok za dostavu dokumentacije Službi za međunarodnu saradnju Filozofskog fakulteta (putem emaila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.):

  • Za studente (prvog i drugog ciklusa / bachelor i master): 31. 10. 2019.
  • Za akademsko i administrativno osoblje: 30. 11. 2019.

Programi mobilnosti