Zadovoljstvo nam je objaviti da su Radovi Filozofskog fakulteta u Sarajevu čije je izdavač Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet, uvršteni u ERIHplus (The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences).

ERIHplus (The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences) osnovan je od strane evropskih istraživača u okviru Komiteta za humaniste (Standing Committee for the Humanities - SCH) Evropske naučne fondacije (European Science Foundation - ESF) 2008. godine. Neki od uslova ulaska u ERIHplus su: definisane procedure dvostruke slijepe recenzije, uređivački odbor čiji su članovi zaposleni na univerzitetima ili u naučnoistraživačkim ustanovama, apstrakt na engleskom i/ili drugom svjetskom jeziku značajnom za polje istraživanja i to za izvorne naučne članke, informacije o afilijacijama i adresama autora, itd.              Misija ERIHplus jeste da poboljša globalnu vidljivost istraživanja visokog kvaliteta u humanističkim i društvenim naukama širom Evrope, i da olakša pristup istraživačkim časopisima objavljenim na svim evropskim jezicima.

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu – Filozofskog fakulteta nastavit će na aktivnostima indeksiranja časopisa koje izdaje Fakultet, a u koordinaciji sa Redakcijama i menadžmentom Fakulteta.

Pristupna stranica za Radove Filozofskog fakulteta u Sarajevu u ERIHplus: https://kanalregister.hkdir.no/publiseringskanaler/erihplus/periodical/info.action?id=498797