Predstavljanje bilateralnog projekta „Historijska iskustva života u Jugoslaviji: Bosna i Hercegovina i Slovenija u komparativnoj perspektivi“ i javna predavanja u okviru naučnoistraživačkog projekta „Stvaranje drugačije globalizacije“

Centar za historijska istraživanja (CeHIS) u okviru realizacije bilateralnog projekta „Historijska iskustva života u Jugoslaviji: Bosna i Hercegovina i Slovenija u komparativnoj perspektivi“ zajedno sa historičarima iz Instituta za historijska istraživanja Naučnoistraživačkog centra Koper (ZRS Koper), Slovenija organizuje predstavljanje projektnih aktivnosti i javna predavanja u okviru naučnoistraživačkog projekta „Stvaranje drugačije globalizacije“. Predavanja će održati dr. Jure Ramšak - Nove studije hladnog rata i proučavanje međunarodne saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih i dr. Mateja Režek - „Globalna“ Jugoslavija i Bliski istok: između nesvrstanosti i pragmatizma.

Predavanja će biti održana u utorak, 6. 6. 2023. godine u sali 8 (Centar NIRSA) s početkom u 10.00 sati i otvorena su za svu zainteresiranu publiku. Realizaciju bilateralnog projekta podržalo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke (FMON).