UNIVERZITET U SARAJEVU

FILOZOFSKI FAKULTET

O b a v i j e s t

DOKTORSKE  DISERTACIJE – III CIKLUS STUDIJA

Esved Kajtaz, MA branit će na Filozofskom fakultetu doktorsku disertaciju pod naslovom Socijalna dimenzija održivog razvoja u Hercegovini. Odbrana je zakazana za 16. 04. 2021. godine u 11 sati. Odbrana će se održati online.

Mr. Aida Bajraktarević branit će na Filozofskom fakultetu doktorsku disertaciju pod naslovom Književno djelo Mirka Kovača u svjetlu etičke književne kritike. Odbrana je zakazana za 16. 04. 2021. godine u 12 sati. Odbrana će se održati online.

Ikbal Smajlović, MA branit će na Filozofskom fakultetu doktorsku disertaciju pod naslovom Pokret socijalne literature u novijoj bošnjačkoj književnosti. Odbrana je zakazana za 21. 04. 2021. godine u 12 sati. Odbrana doktorske disertacije će se obaviti bez prisustva publike.

U SKLADU SA ČLANOM 108. STAV 2. ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU (“SLUŽBENE NOVINE KANTONA SARAJEVO”, BROJ: 33/17.), RUKOVODILAC ORGANIZACIONE JEDINICE IZVJEŠTAJE KOMISIJE ZA IZBOR U ZVANJE SA PRIJEDLOGOM KOMISIJE OBJAVLJUJE NA INTERNET STRANICI NAJKASNIJE SEDAM DANA PRIJE ODRŽAVANJA SJEDNICE VIJEĆA FAKULTETA NA KOJOJ ĆE SE GLASATI O PRIJEDLOGU KOMISIJE, KAKO SLIJEDI:

1. Izvještaj Komisije za izbor u zvanje redovni profesor na Odsjeku za anglistiku

2. Izvještaj Komisije za izbor lektora stranog državljanina na Odsjeku za orijentalnu filologiju

U SKLADU SA ČLANOM 108. STAV 2. ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU (“SLUŽBENE NOVINE KANTONA SARAJEVO”, BROJ: 33/17.), RUKOVODILAC ORGANIZACIONE JEDINICE IZVJEŠTAJ KOMISIJE ZA IZBOR U ZVANJE

SA PRIJEDLOGOM KOMISIJA OBJAVLJUJE NA INTERNET STRANICI NAJKASNIJE SEDAM DANA PRIJE ODRŽAVANJA SJEDNICE VIJEĆA FAKULTETA NA KOJOJ ĆE SE GLASATI O PRIJEDLOGU KOMISIJE.

1. Izvještaj Komisije za izbor redovnog profesora na Odsjek za orijentalnu filologiju

Diplomanti i magistranti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu svečano promovirani u subotu, 19. decembra 2020. godine svoje diplome mogu preuzeti u Studentskoj službi Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu svakim radnim danom u terminima predviđenim za rad sa studentima.

Zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevu i slijeđenja preporuka o poštivanju higijensko-epidemioloških mjera, uz iskrene čestitke na okončanju studija na Filozofskom fakultetu, našim studentima zahvaljujemo na razumijevanju i želimo sreću u nastavku karijere.