Dobrodošli na zvanične stranice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Važno obavještenje za studente

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet.

Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

Erasmus+ | Konkursi

Mobilnost studenata

 
 
 

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE

 

U okviru programa ERASMUS+ (kreditna mobilnost) otvoren je poziv za dostavljanje prijava za boravak u studijskoj 2017/2018. godini na

UNIVERZITETU PARIS DIDEROT (UNIVERSITÉ PARIS DIDEROT), Pariz, Francuska

 

STUDIJSKE OBLASTI za studente i osoblje:

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na  Univerzitetu Paris Diderot, moguće su mobilnosti u okviru sljedećih područja:

  • Historija,
  • Sociologija i kulturne studije.
Opširnije: Univerzitet Paris Diderot - PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta je pripremila dokument u kojem su sadržane dostupne informacije o otvorenim Erasmus+ konkursima za 2017. godinu (sve ključne akcije), te rokovima za prijavu do kojih možete poslati aplikaciju. Kao poseban dodatak, uradili su instrukcije za konkurisanje na dostupne EU fondove za međunarodnu obrazovnu saradnju i međunarodnu naučnoistraživačku/umjetničkoistraživačku saradnju za organizacione jedinice Univerziteta u Sarajevu (Erasmus+, IPA, HORIZONT). U ovim instrukcijama uključili su liste međunarodnih međuinstitucijskih sporazuma u okviru Erasmus+, Mevlane i bilateralne saradnje.

Ove informacije su također dostupne i na web stranici: http://www.erasmus-unsa.ba/eplus-konkurs-2017/

Instrukcije i informacije o dostupnim akcijama Erasmus+ programa za 2017. godinu za Univerzitet u Sarajevu

POZIV ZA NACIONALNI ERASMUS+ INFO DAN

koji će se održati u srijedu, 19. oktobra 2016. godine (8:30-16:00) u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, u organizaciji nacionalne kancelarije za Erasmus+ program. 

S obzirom na to da će uskoro biti otvoreni konkursi za dostavljanje projektnih prijedloga iz ovog programa, nadamo se da ćemo svi dobiti neke nove i korisne informacije u vezi s tim.

Učešće je potrebno potvrditi:  https://goo.gl/forms/FmRUIvxAiz8nhGg13.

Agenda for the National Erasmus+ Information Day in BiH

Invitation to the National Erasmus+ Information Day in BiH